მასალად საჭიროა:
საფუარი - 14 გრ
შაქარი - 100 გრ
კარდამონი - 1 ჩ/კ
ფქვილი - 700 გრ
კარაქი - 125 გრ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ცომი
ხაჭო - 250 გრ
კარაქი - 50 გრ
შაქარი - 2/3 ჭიქა
მარილი - 2/3 ჩ/კ
კვერცხი - 2 ცალი
კვერცხის გული - 1 ცალი
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
კარაქი - 90 გრ
ნიგოზი - 175 გრ
ყავისფერი შაქარი - 70 გრ
დარიჩინი - 1 ჩ/კ
საფუარი - 14 გრ
შაქარი - 70 გრ
მარილი - 1 ჩ/კ
ფქვილი - 675 გრ
რძე - 225 გრ
კვერცხი - 2 ცალი
ჯემი - 175 გრ
კვერცხის გული - 1 ცალი
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ფქვილი - 350 გრ
ხახვი - 2 თავი
ზეთი - 50 მლ
ზეითუნის ზეთი - 30 მლ
მარილი - გემოვნებით
სტაფილო - 150 გრ
კომბოსტო - 500 გრ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ზეთი - 190 მლ
ფქვილი - 550 გრ
კვერცხი - 1 ცალი
ძროხის ხორცი - 300 გრ
ხახვი - 3 თავი
ქინძი - 10 გრ
ბულიონი(ძროხის) - 150 მლ
კამა - 10 გრ
მარილი - 8 ჩ/კ
არაყი - 20 მლ
ღორის ხორცი - 400 გრ
წიწაკა (შავი) - 3 ჩ/კ
ხახვი(მწვანე) - 1 კონა
მაწონი - 150 მლ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
კარტოფილი - 1 კგ
კარაქი - 80 გრ
ქამა სოკო - 500 გრ
ფქვილი - 10 გრ
მარილი - გემოვნებით
კვერცხი - 3 ცალი
ზეთი - 30 მლ
ყველი - 50 გრ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ფქვილი - 250 გრ
რძე - 200 მლ
საფუარი - 10 გრ
შაქარი - 1 ყავის კოვზი
მარილი - 1 ყავის კოვზი
კარაქი - ზემოდან წასასმელად
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
წყალი - 80 მლ(თბილი)
საფუარი - 15 გრ(მშრალი)
ფქვილი - 650 გრ
რძე - 120 მლ
კვერცხი - 4 ცალი
კვერცხის გული - 2 ცალი
შაქარი - 130 გრ
ვანილი - 1 ჩ/კ
კარაქი - 170 გრ
ჩირი - 300 გრ(გარგარი,ქიშმიში,ლეღვი,ალუბლის ცუკატები)
ლიმონის ცედრა - 1 ცალი
ფორთოხლის ცედრა - 1 ცალი
კვერცხის გული - 1 ცალი (ზემოდან წასასმელად)
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ქამა სოკო - 500 გრ
ზეთი - 5 ს/კ
წყალი - 5 ს/კ
ძმარი - 2 ს/კ
მარილი - 1 ჩ/კ
შაქარი - 1/2 ჩ/კ
შავი წიწაკა - 10 ცალი
დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
ნიორი - 2-3 კბილი
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
კომბოსტო - 2 კგ
ნიორი - 1 კბილი
მარილი - 5 ჩ/კ
ზეთი - 100 მლ
სტაფილო - 400 გრ
შაქარი - 100 გრ
ძმარი - 150 მლ
მომზადების წესი:
ვიწყებთ ყველაზე რთული პროცესიდან - ვჭრით კომბოსტოს.
გავხეხოთ სტაფილო მსხვილ სახეხზე.
ქვაბში ფენებად ჩავაწყოთ კომბოსტო და სტაფილო.
შიგადაშიგ ფენებს შორის ჩავაწყოთ დაჭყლეტილი ნიორი და ბოლოს ყველაფერი კარგად დავპრესოთ.
მოვამზადოტ მარინადი: ამისათვის 1 ლიტრ მდუღარე წყალში ვურევთ ძმარს, ზეთს , მარილს და შაქარს.
ვურევთ სრულ გადნობამდე.
დავასხათ მარინადი კომბოსტოს ისე, რომ სრულად დაიფაროს.
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
კომბოსტო - 2 კგ
ნიორი - 1 კბილი
მარილი - 5 ჩ/კ
ზეთი - 100 მლ
სტაფილო - 400 გრ
შაქარი - 100 გრ
ძმარი - 150 მლ
მომზადების წესი:
ვიწყებთ ყველაზე რთული პროცესიდან - ვჭრით კომბოსტოს.
გავხეხოთ სტაფილო მსხვილ სახეხზე.
ქვაბში ფენებად ჩავაწყოთ კომბოსტო და სტაფილო.
შიგადაშიგ ფენებს შორის ჩავაწყოთ დაჭყლეტილი ნიორი და ბოლოს ყველაფერი კარგად დავპრესოთ.
მოვამზადოტ მარინადი: ამისათვის 1 ლიტრ მდუღარე წყალში ვურევთ ძმარს, ზეთს , მარილს და შაქარს.
ვურევთ სრულ გადნობამდე.
დავასხათ მარინადი კომბოსტოს ისე, რომ სრულად დაიფაროს.
დავახუროთ თავსახური და 2 დღით დავდგათ ოთახის ტემპერატურაზე.
ბოლოს გამზადებული კომბოსტო მოვათავსოთ ქილებში და შევინახოთ მაცივარში.
მასალად საჭიროა:
თევზი - 1 ცალი
კარტოფილი - 4-5 ცალი
ხახვი - 1 ცალი
სტაფილო - 1 ცალი
მწვანილი - გემოვნებით
მარილი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ქამა სოკო - 400 გრ
კარტოფილი - 2 ცალი
სტაფილო - 1 ცალი
ხახვი - 1 თავი
მწვანე ხახვი - გემოვნებით
არაჯანი - გემოვნებით (შეზავებისთვის)
წიწაკა - გემოვნებით
მარილი - გამოვნებით
გუფთისთვის
ხორცის ფარში - 200 გრ
ბუსტუღი - 25 ცალი (ფისტაშკები)
ნიორი - 2 კბილი
ოხრახუში - გემოვნებით
კვერცხი - 1 ცალი
მარილი - გემოვნებით
წიწაკა - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ღორის ხორცი - 500 გრ
ხახვი - 1 თავი
სტაფილო - 1 ცალი
გრძელი ბრინჯი - 0.5 კგ
ტომატის პასტა - 2 ს/კ
ნიორი - 2 კბილი
წითელი ღვინო - 1 ს/კ (ან ძმარი)
შავი წიწაკა - გემოვნებით
დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
მარილი - გემოვნებით
ქინძი - გემოვნებით
ოხრახუში - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
პომიდორი - 1500 გრ
ხახვი - 1 თავი
მარილი - გემოვნებით
პური - 150 გრ (თეთრი)
ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი (წითელი)
ნიორი - 2 კბილი
ზეითუნის ზეთი - 50 მლ
კიტრი - 200 გრ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
კიტრი - 150 გრ
ნიორი - 2 კბილი
მარილი - 1/2 ჩ/კ
ზეთი - 40 მლ
კამა - 30 გრ
კეფირი - 900 მლ
ნიგოზი - 40 გრ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ინდაური - 1 ც
ოხრახუში - გემოვნებით
ნიახური - გემოვნებით
მარილი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
დედალი - 1 ც
ხახვი - 1 თავი
ოხრახუში - გემოვნებით
მარილი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ქათამი - 1 ცალი
არაჟანი - 500 გრამი
ბრინჯი - 1 ჩაის ჭიქა
სტაფილო - 2 ცალი
მარილი - გემოვნებით
პილპილი - გემოვნებით
ნიორი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ქათამი - 1 ცალი
ხახვი - 2‐3 თავი
ხმელი სუნელი - 1 ს/კ
ქინძი - 3 ძირი
ძმარი - 0,5 ჩაის ჭიქა
ნიორი - გემოვნებით
წიწაკა - გემოვნებით
მარილი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ქათამი - 1 ცალი
თეთრი პური - 100 გრ
რძე - 1/2½ ჩჭ
ერბო - 100 გრ
მარილი – გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ქათმის კუჭი - 0.5 კგ
გულ-ღვიძლი - 0.5 კგ
ოხრახუში - გემოვნებით
წიწაკა - გემოვნებით
ქინძის თესლი - გემოვნებით
ხმელი ქონდარი - გემოვნებით
ძმარი - 1 ს/კ(ღვინის)
მარილი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
1 კვერცხი
1 ჭიქა (250გრ) ცივი წყალი
1 სუფრის კოვზი ძმარი
1 სუფრის კოვზი არაყი
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
მასალად საჭიროა: ხორცი - 50 გრ;
ხორბლის ტარტია ან ქაბაბის პური - 1 პორცია;
პამიდვრის სოუსი - 2 სადილის კოვზი,
ან ჩაანაცვლეთ 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტით;
სალათის ფოთლები, კიტრი,
ხახვი - ამათიმიქსიუნდა გამოვიდეს 2 სადილის კოვზი;
პამიდორი - 3 ნაჭერი;
მაიონეზი - 1 სადილის კოვზი;
აჯიკა ან შამბალი (აზიური ძალიან ცხარე აჯიკა) - 1 ჩაის კოვზი;
წითელი წიწაკა - 1/2 ჩაის კოვზი (ან გემოვნებით);
ხმელი ქინძი - 1/2 ჩაის კოვზი;
მარილი - 1/3 ჩაის კოვზი.
ხორცი შეგიძლიათ გამოიყენოთ წინა დღის სადილის ნარჩენი,
გამოდგება მოხარშული ან შემწვარი ქათმის,
საქონლის,
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
დედალი ან ინდაური;
1 კგ თეთრი ნიგოზი;
ხახვი სუნელები,
ყვავილი,
წიწაკა,
დაფნა
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
3 ლიტრიანი მინის ქილისთვის:
პატარა, ქორფა კიტრები თავისთავად 1-2 ფოთოლი დაფნა,
1პატარა მწარე წიწაკა 3-5 ღერი ტარხუნა (ზომის მიხედვით)
1დიდი ფოთოლი პირშუშხა
1 ს.კ მარილი 1 ჭვინის ჭიქა ძმარი (ძველებური თლილი ჭიქა)
აყვავებული კამის რამდენიმე ტოტი 7-8 კბილი ნიორი
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ქათამი - 1 ცალი;
ხახვი - 300 გრ;
კვერცხი - 3 ცალი;
მარილი - 1 სადილის კოვზი;
დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი;
წითელი წიწაკა - 1 თავი;
პურის ფქვილი - 4-5 სადილის კოვზი;
მწვანილი - ქინძი 1 კონა, კამა - თეფშზე მოსაყრელად;
ძმარი - 2 სადილის კოვზი;
ბრინჯი - 70-100 გრ.
(მასალა გათვლილია 3 ლიტ სითხეზე)
1 ცალი ქვაბი - 5 ლიტრიანი, 1 ცალი ტაფა.
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
1ფენოვანი ცომი - 1 შეკვრა;
ყველი - 200 გრ გახეხილი მოცარელა;
ყველი - 100 გრ. ფეტა;
კვერცხი - 1 ცალი;
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
საფუარზე მომზადებული რბილი ცომი - 500 გრ
(რეცეპტი იხილეთ ქვემოთ, დამატებით ინფორმაციაში);
2. ყველი - 600 იმერული, ნაკლებ მარილიანი, რძით შეთხელებული;
3. ყველი - უცხოეთში მცხოვრებლებისათვის - 200 გრ.
ფეტა, 200 გრ. ხაჭო, 100 გრ. მოცარელა, 50 გრ კარაქი, 50 მლ.ლ. რძე;
4. კვერცხი - 3 ცალი;
მომზადების დრო - 30 წუთი, ცომის ამოსასვლელად კიდევ დამატებით 1 ან 2 საათი.
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ღორის ხორცი - 1 კგ.
შეიძლება ძროხის და ღორის ხორცის არევა 40-60 %-ით;
ხახვი - 600 გრ;
ბროწეული - გემოვნებით, დაახლოებით 1 დიდი თავი;
წიწაკა, მარილი ხმელი ქინძი
ქონდარი - ცოტა, სურვილის შემთხვევაში;
ბადე-ქონი - საკმარისი რაოდენობის (2 ღორის).
თითო აფხაზურს 2-ჯერ უნდა შემოეხვიოს კარგად გაშლილ მდგომარეობაში;
ხორცაკეპი მანქანა, ქვაბი, შესაწვავი ტაფა.
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ღუმელში შესადგმელი ერთი თუნუქის ფურცლის ფენისთვის საჭიროა:
6 კვერცხი;
100 გრ. შაქარი;
2 სუფრის კოვზი თაფლი;
1 ჩაის კოვზი სოდა-ძმრით (გამაფხვიერებლით შეიძლება ჩანაცვლება);
2 ჭიქა გაცრილი ფქვილი;
1 ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი;
1 ჩაის კოვზი კაკაოს ფხვნილი.
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
კვერცხი, ხახვი,
პომიდორი, ზეთი,
ბულგარული წიწაკა,
მწვანილები, პილპილი,
მარილი, ძეხვი ან სოსისი
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
სიმინდი - 1 ჭიქა (მსხვილად დაფქვილი)
სიმინდის ფქვილი - 4 ს/კ
სულგუნი - 600-700 გრ
წყალი - 4 ჭიქა
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ბადრიჯანი - 1 კგ
ყველი - 400 გ
კვერცხი - 4 ცალი
კარაქი - 200 გ
არაჟანი - 400 გ
პიტნა - 1 კონა
მარილი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
რძე - 0.5 ლ
წყალი - 0.5 ლ
საფუარი - 15 გრ
შაქარი - 1 ჩ/კ
მარილი - 1 ჩ/კ
ზეთი - 3 ს/კ
ფქვილი - 2 კგ
ლობიო - 1 კგ
შავი წიწაკა - გემოვნებით
ქონდარი - 2 ჩ/კ
მომზადების წესი:
ჩვენი ერთგული მომხმარებლის თხოვნით ვდებთ ლობიანის რეცეპტს.
ეს არის კლასიკური ლობიანის რეცეპტი
ცომის მომზადება:
საერთოდ ლობიანის ცომს აკეთებენ წყალზე, მაგრამ მე დაგიწერთ რეცეპტს რძისდამატებით.
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ბატკანი - 2 კგ
ხახვი - 1 თავი
ღვინო თეთრი - 500 მლ
კინძი - 4 კონა
ოხრახუში - 4 კონა
ტარხუნა - 6 კონა
წიწმატი - 2 კონა
შავი წიწაკა - გემოვნებით
ძმარი - 1 ს/კ
ტყემალი - 1 ჭიქა
მარილი - გემოვნებით
მწვანე ხახვი - 4 კონა
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
კარტოფილი - 1 კგ
ხახვი - 2‐3 თავი
კარაქი - 100 გრ
რძე - 100 გრ
კვერცხი - 5 ცალი
კამა - 1 კონა
ოხრახუში - 1 კონა
ტარხუნა - 1 კონა
პილპილი - გემოვნებით
მარილი - გემოვნებით
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ბრინჯი - 250 გრ
მარილი ზღვის - 1/2 ჩ/კ
კიტრი - 100 გრ
კრევეტები - 100 გრ
ძმარი - 70 მლ
შაქარი - 30 გრ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ბრინჯი - 1 ჭიქა საქონლის ხორცი - 250-300 გ ,წყალი - 2 ჭიქა ,ფორთოხალი - 1-2 ცალი ,მარილი - გემოვნებით, სოუსისათვის:კვერცხის გული - 1 ცალი,მდოგვი - 1 ჩ/კ,შაქარი - 1 ჩ/კ,ძმარი - 1 ს/კ
ზეთი - 300 გ ფორთოხალი - 1 ცალი ,სიმინდის ფქვილი - 1 ს/კ ,მარილი - 1/2 ჩ/კ ,მაიონეზი - გემოვნებით,
ლიმონის წვენი - გემოვნებით
მომზადების წესი:
ბრინჯი მოვხარშოთ, გადავავლოთ ცივი წყალი და გავწუროთ. კვერცხის გული, მდოგვი, შაქარი, ძმარი,
მარილი კარგად ავურიოთ წვრილად დაჭრილ საქონლის ხორცთან ერთად და თანდათან დავამატოთ
მცენარეული ზეთი. ფორთოხლის წვენი გავხსნათ წყალში (1 კოვზი წვენი 7 კოვზ წყალთან) და ჩავამატოთ
მასში სიმინდის ფქვილი. ვადუღოთ რამდენიმე წუთით, გ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ყურძნის ჭვენი 500 გრამი
მომზადების წესი:
ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი წვენი ჩავასხათ ქვაბში,დავადგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ,სანამ არ განახევრდება. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი,
როცა ყურძნის წვენი ოდნავ შესქელდება ოდნავ გავაცივოთ,ჩავასხათ ბოთლებში და ისე შევინახოთ,როცა მოგესურვება თათრის (ფელამუშის)მოდუღება,ავიღოთ ბადაგის ერთი ნაწილი და ორი ნაწილი წყალი ,შევათბოთ,ჩავყაროთ ფქვილი და ჩვეულებრივი წესით მოვადუღოთ თათარა
მასალად საჭიროა:
ქათმის ღვიძლი - 600 გრ
წიწაკა ტკბილი - 1 ცალი
წიწაკა მწარე - 1 ცალი
ხახვი - 1 კონა
ზეთი - 20 მლ
ნიორი - 3 კბილი
შაქარი - 25 გრ
სოიოს სოუსი - 30 მლ
ჯანჯაფილი ცოცხალი - 1 ცალი (имбирь)
ღვინო - 30 მლ (თეთრი)
მომზადების წესი:
ეს რეცეპტი ძალიან განსხვავდება სხვა ღვიძლის რეცეპტების მომზადებისგან. აქ ღვიძლი გამოდის მოტკბო გემოთი და ამასთანავე მწარე. იმბირისა და წიწაკის გამო. გარნირი უხდება ბრინჯისგან.
ღვიძლი გავასუფთავოთ,
დავამატოთ სოიოს სოუსი, ღვინო და დავტოვოთ 30 წუთით.
შევწვათ ღვიძლი, სანამ არ გამუქდება. დავამატოთ დაჭრილი წიწაკა.
2 წუთში დავამატოთ მწვა
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ღორის ხორცი - 350 გრ (რბილი ნაწილი)
შაქარი - 5 გრ
სტაფილო - 100 გრ (პატარა)
ანანასი - 200 გრ
კრახმალი - 15 გრ
სოიოს სოუსი - 50 მლ
ზეთი - 40 მლ
წიწაკა - 1 ცალი ( ტკბილი)
მომზადების წესი:
ამ რეცეპტის მომზადება შეიძლება 15-20 წუთში.
ღორის ხორცი დავჭრათ გრძელ 1,5 სისქის ზომის ნაჭრებად.
ხორცი შეიძლება დავკეპოთ.
ხორცისთვის მოვამზადოთ მარინადი. ამისათვის სოიოს სოუსი , კრახმალი, შაქარი შევურიოთ ერთმანეთში. თუ სოუსი იქნება ტკბილი, მაშინ შაქარი არ დაგვჭირდება.
ტკბილი წიწაკას ამოვაცალოთ გული და
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
მოცხარი - 1 კგ
შაქარი - 1 კგ
წყალი - 300 მლ
მომზადების წესი:
შაქრისგან და წყლისგან მოვხარშოთ სქელი სიროფი.
მოცხარს მოვაცალოთ ყუნწები და გავრეცხოთ.
ჩავყაროთ სიროფში და დავტოვოთ რამოდენიმე საათით.
დავდგათ საშუალო ცეცხლზე და ვხარშოთ მურაბა, თან ვურიოთ და თან მოვაცალოთ ქაფი.
მოხარშული მურაბა ჩავასხათ სტერილიზებულ ქილებში.
მასალად საჭიროა:
ფქვილი - 1 კგ (შესაძლებელია ცოტა დამატება)
საფუარი - 18 გრ (მშრალი)
ნაღები - 250 მლ
შაქარი - 200 გრ
კარაქი - 50 გრ
ზაფრანა - 1 ჩ/კ
მარილი - 1/2 ჩ/კ
ილი - 1/2 ჩ/კ (კარდამონი)
ბრენდი - 50 მლ
ქიშმიში - 100 გრ
ნებისმიერი ხილის ჩირი - 100 გრ
კაკალი - 100 გრ (გემოვნებით)
მომზადების წესი:
ამ რეცეპტით გამოდის 2 საშუალო
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ფქვილი - 500 გრ
საფუარი - 40 გრ
რძე - 180 მლ
კარაქი - 100 გრ
კვერცი - 5 ცალი
ქიშმიში - 70 გრ
ნიგოზი - 70 გრ
ილი - 1/4 ჩ/კ (კარდამონი)
ჯავზის კაკ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
2 ბადრიჯანი
300 გ ცხვრის ხორცის ფარში
2 კბილი ნიორი
2 პამიდორი
40 გ მაგარი ყველი
50 გ კარაქი ან მარგარინი
პილპილი
მარილი
ოხრახუში მოსართავად
მასალად საჭიროა:
5 ულუფა
800 გ საქონლის მჭლე ხორცი
100 გ კარაქი
5 ნაჭერი პური
1 ჭიქა პამიდვრის საწებელი
1/2 ჭიქა წითელი მშრალი ღვინო
2-3 წვეთი ტაბასკოს საწებელი
50 გ მაგარი ყველი
პილპილი
მარილი
მასალად საჭიროა:
6 ულუფა
850 გ ღორის მჭლე ხორცი
250 გ ჰოლანდიური ყველი
250 გ ცხვრის შებოლილი ხორცი
პილპილი
მარილი
მასალად საჭიროა:
8 ულუფა
2 კგ ღორის მჭლე ხორცი
3 კბილი ნიორი
1 ს.კ. უცხო სუნელი
1 ბულიონის კუბი
1 ლიმონის წვენი
4 ს.კ. ზეთი
1 კონა კამა
1 კონა ოხრახუში
მარილი
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
კომბოსტოს 8 ფურცელი
8 ნაჭერი ლორი
2 კვერცხი
8 ნაჭერი ყველი
100 გ დაფხვნილი ორცხობილა
4 პამიდორი
100 გ ზეთი
2 კბილი ნიორი
დაფქული შავი პილპილი
მარილი
მასალად საჭიროა :
1 ლ წითელი მშრალი ღვინო
150 გ თაფლი
1 მწიკვი დარიჩინი
1 მწიკვი მიხაკი
1 მწიკვი მუსკატი
1. ღვინო და თაფლი წამოადუღეთ.
2. დაუმატეთ სანელებლები და დადგით 30 წთ.
3. სასმელი გაწურეთ. სუფრასთან მიიტან
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
150 გ თაფლი
150 გ შაქარი
1 ლ წყალი
5-5 გ მიხაკი, დარიჩინი, კოჭა, ილი
1 დაფნის ფოთოლი
1. თაფლი და შაქარი გახსენით წყალში და ადუღეთ 20 წთ.
2. დაუმატეთ სანელებლები და ადუღეთ კიდევ 5 წთ.
3. სასმელი გაწურეთ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
500 გ ჭვავის პურის ორცხობილა
4 ლ წყალი
200 გ შაქარი
40 გ საფუარი
5-10 პიტნის ფოთოლი
3-4 შავი მოცხარის ფოთოლი
50 გ ქიშმიში
მასალად საჭიროა:
200 გ ვაშლი
2 ს.კ. ქაცვი
3 ს.კ. შაქარი
5 ჭიქა წყალი
1 ს.კ. სახამებელი
1. ვაშლი გათალეთ, ამოაცალეთ გული და წმინდად გახეხეთ.
2. ქაცვს დაუმატეთ ერთი სუფრის კოვზი შაქარი და გახეხეთ. შეურიეთ 1 ჭიქა წყალი დ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
200 გ ქლიავი
500 გ ნესვი
4 ჭიქა წყალი
1.5 ჭიქა შაქარი
ლიმონმჟავა
1. ქლიავი გაჭერით შუაზე და ამოაცალეთ კურკა. ნესვის რბილობი დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
2. წყალში ჩაყარეთ შაქარი, ლიმონმჟავა და მოადუღეთ სიროფი, დ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
ნაყინი "პალომა" - 500 გრ.
კვერცხი - 2 ცალი.
შაქრის ფხვნილი - 100 გრ.
ბისკვიტი - 100 გრ.
ხილი - 200 გრ.
ქიშმიში - 100 გრ.
ნიგოზი - 100 გრ.
კონიაკი - 1 ს/კ.
მასალად საჭიროა:
250 გ ხაჭო
300 გ რძე
80 გ თაფლი
1/2 ლიმონის ცედრა
150 გ მარწყვი
პიტნის ფოთლები
1. ხაჭო რძესა და თაფლთან ერთად ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ლიმონის ცედრა.<
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
3 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
1 ს.კ. თაფლი
1/2 ჭიქა შაქარი
2 ჭიქა თხილი, არაქისი ან ნიგოზი
1. ტაფაზე დაასხით ზეთი, დაუმატეთ თაფლი და შაქარი, შედგით ცეცხლზე
და ურიეთ გაყავისფრებამდე.
2. ნიგოზი მოხა
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
5 ულუფა
20 გ ჟელატინი
5 კვერცხის გული
150 გ შაქარი
1 ს.კ. ხსნადი ყავა
200 გ რძე
500 გ სქელი ნაღები
1. ჟელატინი დაალბეთ 150 გ ანადუღარ ცივ წყალში, სანამ არ გაფუვდება.
2. კვერცხის გული და შა
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
6 ულუფა
12 კვერცხის გული
150 გ შაქარი
1 ლიმონი ან ფორთოხალი
60 გ ფორთოხლის ლიქიორი
60 გ კონიაკი
90 გ მუსკატი
360 გ სხვადასხვა ფორმის მზა ბისკვიტი
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
500 გ ჟოლო
80 გ შაქარი
1 ს.კ. ჟოლოს არაყი
40 გ კარაქი
3 ს.კ. შაქრის პუდრა
1/4 ჩ.კ. ვანილი
5 კვერცხი
1 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 ჩ.კ. ლიმონის ცედრა
200 გ იოგურტი
2 ს.კ. პურის ფქვილი
1 ს.კ. სახამებელი
1 მწიკვი მარილი
მასალად საჭიროა:
2 ულუფა
85 გ ხაჭო
30 გ შაქარი
50 გ არაჟანი
10 გ ჟელატინი
60 გ ხილის სიროფი
1. ხაჭო გახეხეთ, დაუმატეთ შაქარი და ათქვეფილი არაჟანი.
2. წინასწარ დამბალი ჟელატინი შეათბეთ ორთქლზე და შეურიეთ ხაჭოიან მასას.<
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
8 ულუფა
2 ჭიქა შაქარი
1 ჭიქა ზეთი
1 ჭიქა ქიშმიში
1 ჭიქა ნიგოზი
2 ჭიქა ვაშლის ნახარში
1 ჩ.კ. სოდა
4 ჭიქა ფქვილი
1 ჩ.კ. დარიჩინი
1 ს.კ. 3%-იანი ძმარი
მარილი
მასალად საჭიროა:
8 ულუფა
ცომისათვის :
140 გ მარგარინი
100 გ შაქარი
1 კვერცხი
1/3 ჩ.კ. სოდა
250 გ პურის ფქვილი
შიგთავსისთვის :
4 კვერცხი
100 გ შაქარი
400 გ ხაჭო
150 გ ქიშმიში
1 მწიკვი ვანილი
200 გ ცოცხალი ან დაკონსერვებული ხილი
მასალად საჭიროა:
3 ჩ.ჭ. ჰერკულესი
1 ჩ.ჭ. შაქარი
მასალად საჭიროა:
50 მლ კონიაკი
მასალად საჭიროა:
400 გრ კარტოფილი
2-3 ც კვერცხი
კარტოფილის ბოლქვი ცხიმების და კალორიების მცირე რაოდენობას შეიცავს (70კალ/100გ), თუმცა ბავშვის ორგანიზმს ამარაგებს ენერგიით, მაღალხარისხიანი ცილებით, ვიტამინებით, მინერალური და მეორადი მცენარეული ნივთიერებებით.
დღემდე არსებობს სტერეოტიპი, რომ კარტოფილი ასუქებს. თუმცა ეს არ შეესაბამება სიმართლეს. მხოლოდ გადამუშავებული პროდუქ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
100 გრ სტაფილო
100 გრ ფორთოხალი
მასალად საჭიროა:
მასალად საჭიროა:
750 გრ შერეული ხილი (ვაშლატამა, ბანანი, მსხალი, მოცხარი)
მასალად საჭიროა:
1 კგ. "ნიკორას" საქონლის ხორცის რბილი ნაწილი.
ხახვი - 100 გრ..
"ჩვენი ფერმერის" კარაქი - 150 გრ.
ოხრახუში - 200 გრ.
კვერცხი - 2 ცალი.
"ჩვენი ფერმერის" არაჟანი - 1 ჩაის ჭიქა.
ორცხობილა - 6 ცალი.
პურის ფქვილი - 1 სუფრის კოვზი.
მარილი და შავი პილპილი - გემოვნებით..
მასალად საჭიროა:
რძიანი სოსისი - 1 კგ.
კარტოფილი - 150 გრ.
რძე - 3 ჩაის ჭიქა.
მაიონეზი - 150 გრ.
მარილი - გემოვნებით.
კარტოფილი გაფცქვენით და მოხარშეთ რძეში, შემდეგ ჩაზილეთ კარაქთან და მარილთან ერთად, გადაიტანეთ მრგვალ ჭურჭელში. შ
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
6 ულუფა
1 ფუნთუშას ორცხობილა
5 ს.კ. რძე
1 კვერცხი
1 კონა მწვანე ხახვი
2 კონა რეჰანი
300 გ დაკეპილი ხბოს ხორცი
700 გ რბილი საქონლის ხორცი
1 თავი ხახვი
250 გ წითელი ღვინო
3 ს.კ. ზეთი
200 გ ნაღები
2 ს.კ. ფქვილი
დაფქული შავი პილპილი,
მარილი
მასალად საჭიროა:
6 ულუფა
2 ს.კ. ფქვილი
1 ჭიქა არაჟანი
1 ჭიქა ხორცის ბულიონი
1 ს.კ. აჯიკა
1 კგ ღორის მკერდის რბილი ნაწილი
100 გ ღორის ქონი
600 გ შემწვარი სოკო
1 ჭიქა თეთრი მშრალი ღვინო
6 ნაჭერი ხორბლის პური
დაფქული შავი პილპილი
მარილი
მასალად საჭიროა:
8 ულუფა
2 კგ ღორის ნეკნები
2 თავი ნიორი
2 ს.კ. თაფლი
6 ს.კ. ზეთი
4 ს.კ. სოიოს სოუსი
1 მწიკვი კვლიავისა და კამის თესლი,
დაფქული ქინძი
დაფქული შავი პილპილი
მარილი
მასალად საჭიროა:
6 ულუფა
70 გ ფუნთუშის ორცხობილა
წითელი და ყვითელი ბულგარული წიწაკა
1 კონა მწვანე ხახვი
600 გ ხორცის ფარში
2 კვერცხი
750 გ კარტოფილი
400 გ პამიდორი
2 თავი ხახვი
200 გ ხორცის ბულიონი
200 გ ნაღები
დაფქული შავი პილპილი, მარილი
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
500 გ საქონლის თირკმელი
5 კარტოფილი
1 კვერცხი
1 მწიკვი დაფქული მუსკატი
100 გ კარაქი
100 გ შემწვარი სოკო
2 ს.კ. დაფხვნილი ორცხობილა
2 ს.კ. გახეხილი მაგარი ყველი დაფქული შავი პილპილი
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
ქათმის 4 ფილე
1/2 ს.კ. მდოგვი
1 თავი ხახვი
400 გ პრასი
4 ს.კ. კარაქი
75 გ თეთრი ღვინო
75 გ ნაღები
1 ს.კ. ერბო
150 გ ვაშლის ძმარი
300 გ ქათმის ბულიონი
3 ჩ.კ. თაფლი
მარილი, პილპილი, მუსკატი
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
ქათმის 8 ასოცგრამიანი ბარკალი
4 ჩ.კ. დაფქული წითელი წიწაკა
შავი პილპილი
1 ჩ.კ. მარილი
1 ჩ.კ. კვლიავი
2 ჩ.კ. შაქარი
2 ს.კ. ზეთი
150 გ ფორთოხლის მარმელადი
3-4 ს.კ. მდოგვი
მასალად საჭიროა:
18 ულუფა
175 გ მარგარინი
375 გ ფქვილი
6 კვერცხი
750 გ ქათმის რბილი ხორცი
250 გ შებოლილი ხორცი
125-125 გ არაჟანი და მაიონეზი
3 ს.კ. დაჭრილი მწვანილი
30 გ ფსტა
1 სტაფილო
8 გ ჟელატინი
1/2 ჭიქა ქათმის ბულიონი
1/2 ჭიქა პორტვეინი
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
200 გ საქონლის ღვიძლი
1 თავი ხახვი
40 გ ლორი
8 კარტოფილი
სოუსისთვის:
1/2 ჩ.ჭ. ფქვილი
4 ს.კ. ხორცის ბულიონი
1 თავი ხახვი
15 გ კარაქი
1 დაფნის ფოთოლი
4 ს.კ. არაჟანი
პილპილი და მარილი გემოვნებით
მასალად საჭიროა:
1 კგ ეკალა;
200 გრ ნიგოზი;
5 სუფრის კოვზი ძმარი;
1 კონა ქონდარი;
3 კბილი ნიორი;
ერთნახევარი კონა ქინძი;
1 კონა ომბალო;
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
მასალად საჭიროა:
1 კგ ჭარხლის ფოთოლი;
2 ჩის ჭიქა ნიგოზი;
დაჭრილი კამა, ხახვი, პიტნა, ნიორი...
მასალად საჭიროა:
მწვანე ლობიო – 1 კილოგრამი;
ნიგოზი – 1 ჩაის ჭიქა;
ხახვი – 2-3 თავი;
ნიორი – 2 კბილი;
კამა – 5-6 ძირი;
მარილი – გემოვნებით...
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
რბილი ხორცი -1200 გრამი,
ხახვი – 200 გრამი,
შავი პილპილი – 20 მარცვალი,
დაფნის ფოთოლი – 4 ცალი,
მარილი – გემოვნების მიხედვით.
მასალად საჭიროა:
ხმელი ლობიო - 600 გრამი
ხახვი - 100 გრამი
ნიორი, ქინძი, სამშურა - 1,5 ჩაის კოვზი
წიწაკა - 1 ცალი
მარილი - გემოვნებით...
მასალად საჭიროა:
ცხვრის ხორცი – 800გრამი,
ერბო – ერთი სუფრის კოვზი,
ხავი – 1-2 თავი
მუხუდო – 5 სუფრის კოვზი,
ვაშლი 300 გრანი,
ტომატი – ½ ჩაის ჭიქა,
მწვანილი, შავი პილპილი და მარილი გემოვნების მიხედვით.
ღორის ნაწლავები ჩამდინარე წყალზე გავრეცხოთ, შემდეგ შუაზე გავჭრათ
სიგრძით და კიდევ კარგად გავრეცხოთ. ნაწლავებს სუფრის მარილი დავაყაროთ, კარგად გავწმინდოთ და თან ვრეცხოთ; შემდეგ სიმინ
...
კითხვის გაგრძელება »