10:17 ბურახი | |
მასალად საჭიროა:
500 გ ჭვავის პურის ორცხობილა 4 ლ წყალი 200 გ შაქარი 40 გ საფუარი 5-10 პიტნის ფოთოლი 3-4 შავი მოცხარის ფოთოლი 50 გ ქიშმიში 1. ორცხობილას დაასხით ცხელი წყალი და დადგით თბილ ადგილას 3-4 სთ.
2. შემდეგ გაწურეთ, დაუმატეთ შაქარი, წყალში გახსნილი საფუარი, პიტნისა და მოცხარის ფოთლები და დადგით ისევ თბილ ადგილას 10-12 სთ. 3. როცა დუღილს დაასრულებს, გაწურეთ, ჩაასხით ბოთლებში ან ქილებში, თითოეულ ჭურჭელში ჩაამატეთ ქიშმიშის რამდენიმე მარცვალი, მჭიდროდ დააფარეთ თავზე და შედგით მაცივარში. სამი დღის შემდეგ ბურახი მზად იქნება. | |
Category: სასმელები | Views: 1142 | | |
Total comments: 0 | |