17:01
ელარჯი

მასალად საჭიროა:
სიმინდი  - 1 ჭიქა (მსხვილად დაფქვილი)
სიმინდის ფქვილი  - 4 ს/კ
სულგუნი  - 600-700 გრ
წყალი  - 4 ჭიქა
 
მომზადების წესი:
თუნუქის ქვაბში ჩავასხათ წყალი, ჩავყაროთ მსხვილად დაფქვილი
 სიმინდი დაროგორც კი ადუღდება 
დაუკლოთ ცეცხლს. ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე სანამკარგად არ 
მოიხარშება. შემდეგ დავამატოთ 
სიმინდის ფქვილი და ჩქარ-ჩქარაავურიოთ, რომ არ მიიწვას.
გავაგრძელოთ ხარშვა და ვურიოთ სანამ კარგად არ გასქელდება, 
უმი ფქვილისგემო არ უნდა იგღძნობოდეს.
შემდეგ დავამატოთ ყველი, კარგად ავურიოთ, რომ განაწილდეს. 
ელარჯივხარშოთ სანამ ყველი კარგად არ გადნება.
 
Category: ფქვილის ნაწარმი | Views: 1400 | Added by: user | Tags: ელარჯი, elarji
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​