17:01 ელარჯი | |
მასალად საჭიროა: სიმინდი - 1 ჭიქა (მსხვილად დაფქვილი) სიმინდის ფქვილი - 4 ს/კ სულგუნი - 600-700 გრ წყალი - 4 ჭიქა მომზადების წესი: თუნუქის ქვაბში ჩავასხათ წყალი, ჩავყაროთ მსხვილად დაფქვილი სიმინდი დაროგორც კი ადუღდება დაუკლოთ ცეცხლს. ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე სანამკარგად არ მოიხარშება. შემდეგ დავამატოთ სიმინდის ფქვილი და ჩქარ-ჩქარაავურიოთ, რომ არ მიიწვას. გავაგრძელოთ ხარშვა და ვურიოთ სანამ კარგად არ გასქელდება, უმი ფქვილისგემო არ უნდა იგღძნობოდეს. შემდეგ დავამატოთ ყველი, კარგად ავურიოთ, რომ განაწილდეს. ელარჯივხარშოთ სანამ ყველი კარგად არ გადნება. | |
Category: ფქვილის ნაწარმი | Views: 1440 | | |
Total comments: 0 | |