21:18
პური ყვავილის ქოთნებში
მასალად საჭიროა:
ფქვილი  - 250 გრ
რძე  - 200 მლ
საფუარი  - 10 გრ
შაქარი  - 1 ყავის კოვზი
მარილი  - 1 ყავის კოვზი
კარაქი  - ზემოდან წასასმელად
 
მომზადების წესი:
ყვავილის ქოთნებში გამოდის მშვენიერი პურის ფორმები.
აქ არის 3 პორციის ცომი.
ავიღოთ 250 გრფქვილი და გავცრათ.
 გავათბოთ 200 მლ რძე და მის ნახევარში გავხსნათ 10 გრ საფუარი.
 შევურიოთ დანარჩენ რძეს და დავასხათ ფქვილის შუაგულში. დავაყაროთ 1 ყავის კოვზი შაქარი და მარილი. კარგად ავზილოთ.
 დავდგათ ცომი თბილ ადგილას, რომ ამოვიდეს.
ამასობაში გავრეცხოთ 3 ახალი ყვავილის ქოთანი.
 როგორც კი ცომი ამოვა, 2-ჯერ გაიზრდება, გადმოვიღოთ მაგიდაზე და მოვზილოთ.
 ქოთნებს წავუსვათ კარაქი და ძირში ჩავაფინოთ კულინარული ქაღალდი.
ცომი გავყოთ 3 ნაწილად, ჩავდოთ ქოთნებში და დავდგათ 30 წუთით , რომ ცოტა ამოვიდეს.
 როცა ცომი ამოვა შევდგათ ქოთნები გაცხელებულ ღუმელში 220 გრადუსზე 25 წუთით.
როცა მზად იქნება წავუსვათ კარაქი და მივირთვათ.
 
Category: ფქვილის ნაწარმი | Views: 889 | Added by: user | Tags: puri yvavilis qotnebshi
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​