17:11 აფხაზურა | |
მასალად საჭიროა: ღორის ხორცი - 1 კგ. შეიძლება ძროხის და ღორის ხორცის არევა 40-60 %-ით; ხახვი - 600 გრ; ბროწეული - გემოვნებით, დაახლოებით 1 დიდი თავი; წიწაკა, მარილი ხმელი ქინძი ქონდარი - ცოტა, სურვილის შემთხვევაში; ბადე-ქონი - საკმარისი რაოდენობის (2 ღორის). თითო აფხაზურს 2-ჯერ უნდა შემოეხვიოს კარგად გაშლილ მდგომარეობაში; ხორცაკეპი მანქანა, ქვაბი, შესაწვავი ტაფა. მომზადების წესი: გაატარეთ ხორცი და ხახვი; შეკაზეთ სუნელებით და ბროწეულით; გადაახვიეთ ბადე-ქონში. აიღეთ ბადე-ქონი, გაწელეთ და დაიდევით ხელის გულზე, ზემოდან დაადევით ხორცის ამოგუნდავებული ბურთულა (ხელის გული რომ გაავსოს ისე) და გაახვიეთ ბადე-ქონი ზემოდან. ზედმეტი მოაჭერით დანით ან მაკრატლით; 4. ჩაალაგეთ ქვაბში ან თასში და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით მაინც. შეგიძლიათ მოამზადოთ წინა დღეს და შეწვათ სუფრაზე მიტანის წინ; 5. სუფრაზე „მიდის" ცხელი. შეწვისათვის გააცხელეთ ტაფა და ზეთი, დააწყვეთ აფხაზურები და შეწვით. შეწვის წესები მსგავსია კატლეტის შეწვის ტექნოლოგიის; 6. სუფრაზე მიტანის წინ, შეგიძლიათ მოაყაროთ ახალ დარჩეული ბოწეული. | |
Category: ხორცეულის კერძები | Views: 1483 | | |
Total comments: 0 | |