17:55
შაურმა
მასალად საჭიროა:
მასალად საჭიროა: ხორცი - 50 გრ; 
ხორბლის ტარტია ან ქაბაბის პური - 1 პორცია; 
პამიდვრის სოუსი - 2 სადილის კოვზი, 
ან ჩაანაცვლეთ 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტით; 
სალათის ფოთლები, კიტრი, 
ხახვი - ამათიმიქსიუნდა გამოვიდეს 2 სადილის კოვზი; 
პამიდორი - 3 ნაჭერი; 
მაიონეზი - 1 სადილის კოვზი; 
აჯიკა ან შამბალი (აზიური ძალიან ცხარე აჯიკა) - 1 ჩაის კოვზი; 
წითელი წიწაკა - 1/2 ჩაის კოვზი (ან გემოვნებით); 
ხმელი ქინძი - 1/2 ჩაის კოვზი; 
მარილი - 1/3 ჩაის კოვზი. 
ხორცი შეგიძლიათ გამოიყენოთ წინა დღის სადილის ნარჩენი, 
გამოდგება მოხარშული ან შემწვარი ქათმის, 
საქონლის, ცხვირსა და ღორის ხორცი. 
 
 
მომზადების წესი:
2 ცალი სალათის ფოთოლი, 3-4 ნაჭერი კიტრი და 1/3 ხახვი (მწვანე უკეთესია)
 დაჭერით წვრილად; მაიონეზი და აჯიკა აურიეთ ერთმანეთს;
 ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად ან დაჩილეთ;
დადევით ოდნავ ცხიმ წასმულ ტაფაზე (თუ ხორცს ცხიმი აკლია) და მოაყარეთ წიწაკა,
მარილი და ხმელი ქინძი, მოურიეთ და გააცხელეთ;
ტორტიაზე ან ქაბაბის პურზე მოუსვით პამიდორის სოუსი ან ტომატ-პასტა.
 ესეც გააცხელეთ ტაფაზე ან მიკროტალღურში;
 
Category: ხორცეულის კერძები | Views: 1154 | Added by: user | Tags: shaurma, შაურმა
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​