17:55 შაურმა | |
მასალად საჭიროა: მასალად საჭიროა: ხორცი - 50 გრ; ხორბლის ტარტია ან ქაბაბის პური - 1 პორცია; პამიდვრის სოუსი - 2 სადილის კოვზი, ან ჩაანაცვლეთ 1 სადილის კოვზი ტომატ-პასტით; სალათის ფოთლები, კიტრი, ხახვი - ამათიმიქსიუნდა გამოვიდეს 2 სადილის კოვზი; პამიდორი - 3 ნაჭერი; მაიონეზი - 1 სადილის კოვზი; აჯიკა ან შამბალი (აზიური ძალიან ცხარე აჯიკა) - 1 ჩაის კოვზი; წითელი წიწაკა - 1/2 ჩაის კოვზი (ან გემოვნებით); ხმელი ქინძი - 1/2 ჩაის კოვზი; მარილი - 1/3 ჩაის კოვზი. ხორცი შეგიძლიათ გამოიყენოთ წინა დღის სადილის ნარჩენი, გამოდგება მოხარშული ან შემწვარი ქათმის, საქონლის, ცხვირსა და ღორის ხორცი. მომზადების წესი: 2 ცალი სალათის ფოთოლი, 3-4 ნაჭერი კიტრი და 1/3 ხახვი (მწვანე უკეთესია) დაჭერით წვრილად; მაიონეზი და აჯიკა აურიეთ ერთმანეთს; ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად ან დაჩილეთ; დადევით ოდნავ ცხიმ წასმულ ტაფაზე (თუ ხორცს ცხიმი აკლია) და მოაყარეთ წიწაკა, მარილი და ხმელი ქინძი, მოურიეთ და გააცხელეთ; ტორტიაზე ან ქაბაბის პურზე მოუსვით პამიდორის სოუსი ან ტომატ-პასტა. ესეც გააცხელეთ ტაფაზე ან მიკროტალღურში; | |
Category: ხორცეულის კერძები | Views: 1154 | | |
Total comments: 0 | |