09:24
ქათმის ღვეზელი

 
მასალად საჭიროა:
18 ულუფა
175 გ მარგარინი
375 გ ფქვილი
6 კვერცხი
750 გ ქათმის რბილი ხორცი
250 გ შებოლილი ხორცი
125-125 გ არაჟანი და მაიონეზი
3 ს.კ. დაჭრილი მწვანილი
30 გ ფსტა
1 სტაფილო
8 გ ჟელატინი
1/2 ჭიქა ქათმის ბულიონი
1/2 ჭიქა პორტვეინი

1. დაკეპილი მარგარინი შეურიეთ ფქვილს, დაუმატეთ 1 კვერცხი, მარილი და მოზილეთ ცომი. გააცივეთ.
2. ქათმის ხორცი დაჭერით, შეურიეთ კუბიკებად დაჭრილი შებოლილი ხორცი, არაჟანი, მაიონეზი, მწვანილი, ფსტა, მარილი და პილპილი. 
3. სტაფილო გაჭერით სიგრძეზე და გათუთქეთ.
4. ცომის 2/3 მოათავსეთ ფორმაში, ზემოდან გაანაწილეთ ფარშის 1/3, 4 მოხარშული კვერცხი, სტაფილო და დარჩენილი ფარში. ცომის ნაპირები ამოკეცეთ და წაუსვით ცილა. ზემოდან დააფარეთ დარჩენილი ცომი. შუაში გაუკეთეთ ნახვრეტი. გადაუსვით კვერცხის გული დააცხვეთ 1750ჩ-ზე 1სთ.
 და 20 
 
Category: ხორცეულის კერძები | Views: 836 | Added by: user | Tags: ღვეზელი, qatmis gvezeli, ქათმის
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​