18:39
ტარატორ
მასალად საჭიროა:
კიტრი  - 150 გრ
ნიორი  - 2 კბილი
მარილი  - 1/2 ჩ/კ
ზეთი  - 40 მლ
კამა  - 30 გრ
კეფირი  - 900 მლ
ნიგოზი  - 40 გრ

მომზადების წესი:
ეს არის მსუბუქი, გამაგრილებელი საზაფხულო სუფი. (ბულგარული კერძი)
კიტრი გავფცქვნათ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
 წვრილად დავჭრათ კამა და ნიორი.
 კეფირი ჩავასხათ ქვაბში, ჩავაყაროთ დაჭრილი კიტრი, ნიორი, კამა და დავაყაროთ მარილი.
 ნიგოზი დავჭყლიტოთ ან დავაბლენდეროთ.
 სუფში დავმატოთ ნიგოზი და ზეთი, ყველაფერი კარგად ავურიოთ და შევინახოთ მაცივარში 1 საათით.
 
Category: წვნიანი კერძები | Views: 978 | Added by: user | Tags: ტარატორ, tarator
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​