მასალად საჭიროა:
5 ულუფა
20 გ ჟელატინი
5 კვერცხის გული
150 გ შაქარი
1 ს.კ. ხსნადი ყავა
200 გ რძე
500 გ სქელი ნაღები
1. ჟელატინი დაალბეთ 150 გ ანადუღარ ცივ წყალში, სანამ არ გაფუვდება.
2. კვერცხის გული და შა
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
6 ულუფა
12 კვერცხის გული
150 გ შაქარი
1 ლიმონი ან ფორთოხალი
60 გ ფორთოხლის ლიქიორი
60 გ კონიაკი
90 გ მუსკატი
360 გ სხვადასხვა ფორმის მზა ბისკვიტი
მასალად საჭიროა:
4 ულუფა
500 გ ჟოლო
80 გ შაქარი
1 ს.კ. ჟოლოს არაყი
40 გ კარაქი
3 ს.კ. შაქრის პუდრა
1/4 ჩ.კ. ვანილი
5 კვერცხი
1 ს.კ. ლიმონის წვენი
1 ჩ.კ. ლიმონის ცედრა
200 გ იოგურტი
2 ს.კ. პურის ფქვილი
1 ს.კ. სახამებელი
1 მწიკვი მარილი
მასალად საჭიროა:
2 ულუფა
85 გ ხაჭო
30 გ შაქარი
50 გ არაჟანი
10 გ ჟელატინი
60 გ ხილის სიროფი
1. ხაჭო გახეხეთ, დაუმატეთ შაქარი და ათქვეფილი არაჟანი.
2. წინასწარ დამბალი ჟელატინი შეათბეთ ორთქლზე და შეურიეთ ხაჭოიან მასას.<
...
კითხვის გაგრძელება »
მასალად საჭიროა:
8 ულუფა
ცომისათვის :
140 გ მარგარინი
100 გ შაქარი
1 კვერცხი
1/3 ჩ.კ. სოდა
250 გ პურის ფქვილი
შიგთავსისთვის :
4 კვერცხი
100 გ შაქარი
400 გ ხაჭო
150 გ ქიშმიში
1 მწიკვი ვანილი
200 გ ცოცხალი ან დაკონსერვებული ხილი
მასალად საჭიროა:
3 ჩ.ჭ. ჰერკულესი
1 ჩ.ჭ. შაქარი
ნიგოზი – 500 გრამი
თაფლი – 250 გრამი
შაქარი – 4 სუფრის კოვზი..
ნიგვზის (სასურველია თეთრი და საღი) ლებნები მჭრელი დანით დავჭრათ, დავყაროთ ტაფაზე და ოდნავ მოვხალოთ, ისე რომ არ გაწითლდეს. გავაგრილოთ, დავყაროთ სინზე და დავბერტყოთ, თან სული შევუბეროთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლ
...
კითხვის გაგრძელება »