17:29 კექსი ლიმონით | |
მასალად საჭიროა: 10 გრამი კარაქი ¾ ჭიქა შაქარი 4 კვერცხი ¼ ჭიქა რძე 1 ცალი ლიმონის კანი (გახეხილი) 1 სუფრის კოვზი საცხობი ფქვილი ზემოდან მოსასხამი ჯემისთვის: 1 ლიმონი2 სუფრის კოვზი შაქარი 5 სუფრის კოვზი წყალი მომზადების წესი: 1. გააცხელეთ ღუმელი 180°C -მდე. 3. ცხიმწასმულ კექსის ფორმაში ჩაასხით ცომი და აცხვეთ 45 წუთის მანძილზე. შეამოწმეთ, გამოცხვა თუ არა კექსი, ასანთის ღერით ან კბილის ჩხირით. 4. მოამზადეთ ჯემი: წვრილად დაჭერით ლიმონის კანი, ჩაყარეთ პატარა ტაფაში და ჩაამატეთ შაქარი და წყალი. დადგით ტაფა საშუალო ცეცხლზე და ურიეთ პერიოდულად, სანამ შაქარი გადნება. როდესაც დუღილს დაიწყებს, ჩაამატეთ რამდენიმე წვეთი ლიმონი და ნახავთ, რომ მასა გასქელდება. გადმოდგით ჯემი ცეცხლიდან და მოასხით კექსს. გემრიელად მიირთვით! | |
Category: ტკბილი კერძები | Views: 975 | | |
Total comments: 0 | |