11:29
ქათმის ღვიძლი იაპონურად
მასალად საჭიროა:
5 ს/კ სოიოს სოუსი
500 გ ქათმის ღვიძლი
2 ს/კ მცენარეული ზეთი
1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
1-2 კბილი ნიორი
2 ს/კ შაქარი 
1 ჩ/კ შირბახტის ზეთი
ჯანჯაფილი სურვილის მიხედვით
ბოლოკი
მწვანე ხახვი
2 ს/კ ხერესი დამატებული
1/2  ჩ/კ შაქარი

მომზადების წესი:
ღრმა ჯამში ჩავასხათ სოიოს ზეთი, ხერესი შაქრით, ჩავაწყოთ დაჭრილი ქათმის ღვიძლი. გავაჩეროთ 20-30 წუთის განმავლობაში, დროდადრო მოვურიოთ. 30 წუთის შემდეგ ამოვიღოთ ღვიძლის ნაჭრები და შევწვათ ცხელ ცხიმიან ტაფაზე 3-4 წუთი, სანამ არ მიიღებს ყავისფერ შეფერილობას. დავამატოთ დაჭრილი მწვანე წიწაკა, ხახვი, ნიორი, ჯანჯაფილი და განვაგრძოთ შეწვა კიდევ 2-3 წუთი. ღვიძლის ნაჭრები უნდა იყოს გარედან ყავიფერი. დავასხათ ზემოდან სოიოს ზეთი, მოვაყაროთ შაქარი და კარგად ავურიოთ. დავამატოთ შირბახტის ზეთი. კერძი შეიძლება, სურვილისამებრ, მოვრთოთ ბოლოკის თხელი ნაჭრებით.
Category: ხორცეულის კერძები | Views: 844 | Added by: chefpotato | Tags: ღვიძლი, ქათამი, იაპონურად
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​