01:01 ღორის ნეკნები | |
მასალად საჭიროა: 1 კგ ღორსი ნეკნები 2-3 ს.კ აჯიკა 3-5 კბილი ნიორი მარილი და წიწაკა 1-2 ც პომიდორი მომზადების წესი: ისეთი ნეკნები შეარჩიეთ, ცოტა მეტი ხორცი რომ ჰქონდეს. ნეკნები გარეცხეთ, შეამშრალეთ ხელსახოცით და დანით ნაჩხვლეტები გაუკეთეთ. ნივრის კბილები გაჭერით 2-3 ნაწილად და ჩაუდეთ ხორცს ნაჩხვლეტებში. ყველა მხრიდან მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და შეაზილეთ აჯიკა.ჩადეთ ცხიმწასმულ ფორმაში, დააფარეთ ფოლგა და შეწვით200 გრადუსზე გახუღებულ ღუმელში. პერიოდულად თავისივე წვენი მოასხით. წვის დასასრულისკენ,15-20 წუთით ადრე,ფოლგა მოაძრეთ და ხორცს ზემოდან დაალაგეთ პომიდვრები. | |
Category: ხორცეულის კერძები | Views: 1322 | | |
Total comments: 0 | |