18:27
ხორციანი ,,ბლინჩიკები”
მასალად საჭიროა:
  • კვერცხი – 3 ცალი
  • რძე – 200 მლ.
  • წყალი – 100 მლ.
  • ზეთი – 1 სუფრის კოვზი
  • პურის ფქვილი – 150 გრ.
  •  
მომზადების წესი:
  1. ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტი კარგად შეურიოთ ერთმანეთს, რომ გამოვიდეს თხელი ერთგვაროვანი მასა.
  2. დავასხათ თხელ ფენებად ცხელ ტაფაზე და შევწვათ მხოლოდ ერთ მხარეს.
  3.    შემწვარი ფირფიტები დავალაგოთ ერთმანეთზე
     

    გულსართისთვის საჭირო მასალა:

  4.   კვერცხი – 3 ცალი.
  5.  ხახვი – 400 გრ.
  6.  მოხარშული საქონლის ხოცი – 400 გრ.
  7.  კამა – 1 კონა
  8.  ოხრახუში – 1 კონა
  9.  მარილი – გემოვნებით
  10.  შავი პილპილი – გემოვნებით
  11.  საქონლის ხორცის ბულიონი – 150 მლ.
  12.  ზეთი – 4 სუფრის კოვზი.
  13.  ნიორი – 2 კბილი

მომზადების წესი:

1. მოხარშული საქონლის ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

2. ხახვი გავასუფთაოთ და დავჭრათ წვრილად 0.5 х 0.5 სმ.

3. ტაფაზე დავასხათ ზეთი და მოვშუშოთ ხახვი.
4. კვერცხი მოვხარშოთ, გავაციოთ და დავჭრად კუბიკებად 0.5 х 0.5 სმ.
 

5. კამა და ოხრახუში დავჭრად წვრილად.

6. ნიორი გავარჩიოთ და დავჭყლიტოთ.

7.  ჯამში მოვათავსოთ გატარებული საქონლის ხორცი, კვერცხი, მოშუშული ხახვი,მწვანილი, ნიორი, მარილი და შავი პილპილი. (თუ მშრალი გამოვა დაამატეთ  საქონლის ბულიონი).

8. თითო ბლინის შემწვარ გვერდზე მოათავსეთ 1 სუფრის კოვზი გულსართი 1 გადახვევის შემდეგ შემოიკეცეთ გვერდები და ბოლომდე გადაახვიეთ.

9. ცხელ ტაფაზე დაასხით ზეთი და შეწვით ბლინჩიკები ორივე მხრიდან.


Category: ხორცეულის კერძები | Views: 1964 | Added by: user | Tags: ბლინჩიკები
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​