21:07 ალადიკები ვაშლით | |
მასალად საჭიროა: 3-4 საშუალო ზომის ვაშლი 1 კვერცხი
2-3 ს.კ. შაქარი
მწიკვი მარილი
ფქვილი რამდენიც დასჭირდება სოდა ძმრით – 0,5 ჩკ
მომზადების წესი: ვაშლი გავრეცხოთ, გავფცქვნათ და გავასუფთაოთ, გავხეხოთ მსხვილად. დავაყაროთ შაქარი და ჩავახალოთ კვერცხი და დავამატოთ ძმარში გახსნილი სოდა. ავურიოთ. ამ მასას ნელ-ნელა შევაზილოთ ფქვილი, ისე რომ მივიღოთ მსუბუქი, შესქელებული ცომი. ალადებს ვაცხობთ ცხელ, ზეთიან ტაფაზე, პატარა ზომისებად. უნდა დავასხათ თითო სადილის კოვზი და ორივე მხრიდან გამოვაცხოთ. | |
Category: ფქვილის ნაწარმი | Views: 1281 | | |
Total comments: 1 | |
| |