21:07
ალადიკები ვაშლით
მასალად საჭიროა:
 3-4 საშუალო ზომის ვაშლი
1 კვერცხი
2-3 ს.კ. შაქარი
მწიკვი მარილი

ფქვილი რამდენიც დასჭირდება
სოდა ძმრით – 0,5 ჩკ
  
 

მომზადების წესი:
ვაშლი გავრეცხოთ, გავფცქვნათ და გავასუფთაოთ, გავხეხოთ მსხვილად. დავაყაროთ შაქარი და ჩავახალოთ კვერცხი და დავამატოთ ძმარში გახსნილი სოდა.  ავურიოთ.  ამ მასას ნელ-ნელა შევაზილოთ ფქვილი, ისე რომ მივიღოთ მსუბუქი, შესქელებული ცომი. ალადებს ვაცხობთ ცხელ, ზეთიან ტაფაზე, პატარა ზომისებად. უნდა დავასხათ თითო სადილის კოვზი და ორივე მხრიდან გამოვაცხოთ.
 
Category: ფქვილის ნაწარმი | Views: 1240 | Added by: user | Tags: ალადიკები ვაშლით
Total comments: 1
avatar
1 sofilo • 17:09, 12.12.2014
mawoni ar unda?
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​