20:51
ტკბილი ფლავი
მასალად საჭიროა:
ბრინჯი (გრძელი) – 0,8 კგ.
ქიშმიში – 200 გრ.
ფორთოხალი – 1 ცალი

ლიმონი – 1 ცალი
ვაშლი (მწვანე)  – 2 ცალი

გარგარის ჩირი – 200 გრ.
შაქარი – 200 გრ
ვანილი – 1 ცალი
ზეთი  (ზეითუნის) – 3 სუფრის კოვზი

 
 
 მომზადების წესი:
 

 ბრინჯი გავრეცხოთ, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ, მოხარშულ ბრინჯს 3- ჯერ გადავავლოთ ცივი წყალი და დავდოთ საწურზე.
 გავრეცხოთ ქიშმიში, გარგარის ჩირი, ლიმონი, ვაშლი და ფორთოხალი.
  ლიმონის გავაცალოთ კანი წვრილ სახეხზე ხოლო ფორთოხალს მსხვილზე.
  ვაშლი გავთალოთ დვჭრათ კუბიკებად და მოვაწუროთ ლიმონის წვენი, გარგარის ჩირი დავჭრათ სასურველ ფორმებად.
 ქვაბში დავდგათ დაბალ ცეცხლზე ჩავასხათ ზეთი,  წყალი (50მლ), ჩავაწუროთ ფორთოხალი და ჩავყაროთ შაქარი.
  შაქრი, რომ გადნება ჩავყაროთ ვაშლი, ქიშმიში, ფორთოხლის და ლიმონის ცედრა, გარგარის ჩირი, ვანილი და მოვთუშოთ 10 წუთის მანძილზე.
გადაწურული ბრინჯი ჩავყაროთ ტკბილეულით ნაზავ ქვაბში და კარგად ამოურიოთ, რომ ტკბილი ნაზავი მთელ ბრინჯზე თანაბრად გადანაწილდეს.

 

 
 
 
 

Category: ტკბილი კერძები | Views: 1421 | Added by: user | Tags: ტკბილი ფლავი
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​