20:25
სამარხვო ნამცხვარი ჯემით და ფორთოხლით
მასალად საჭიროა:
350 გრ ფქვილი
250 მლ ფორთოხლის წვენი
250 გრ შაქარი
100 გრ დარბილებული მარგარინი


1 ს.კ. სახამებელი
1 ს.კ. სამარხვო მაიონეზი
10 გრ გამაფხვიერებელი ფხვნილი ან 1ჩ/კ სოდა ძმარში გახსნილი
მომჟავო გემოს ჯემი (უმჯობესია ვაშლის..)
2 ცალი თხლად დაჭრილი ფორთოხალი და რამდენიმე ცალი წითელი კენკრა – მოსართავად

მომზადების წესი:

მარგარინი და შაქარი გავთქვიფოთ. დავუმატოთ ფორთოხლის წვენი, სამარხვო მაიონეზი, სახამებელი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი ფხვნილი. ცომი მოვათავსოთ ქაღალდჩაფენილ საშუალო ზომის ფორმაში და საშუალო ტემპერატურაზე დაახლოებით 35-40 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ.

როდესაც გული გამოშრება, ბისკვიტი მზადაა. შეგრილებული ბისკვიტი შუაზე გავჭრათ, შუაში და ზემოდან წავუსვათ ჯემი და მოვრთოთ ფორთოხლითა და კენკრით.

Category: ტკბილი კერძები | Views: 1111 | Added by: user
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​