16:18
ისპანახისა და ნადუღის ლაზანია
მასალად საჭიროა:
7-8 ცალი ლაზანიას ფენა,
 800  ისპანახი,
 350  ნადუღი,
100  პარმეზანი,

ტავი ხახვი,
ცალი პომიდორი,
.ზეითუნუს ზეთი,
 30  კარაქი,
.შაქარი,
მარილი,
პილპილი,
ჯავზი – გემვნებით.
 
მომზადების წესი:
ხახვი გავფცქვნათ და წვრილად დავჭრათ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი და შაქარში არეული ხახვი დავაყაროთ. ხახვი ვშუშოთ 3 წუთის განმავლობაში. ხახვს დავუმატოთ დაჭრილი ისპანახი, მარილი, წიწაკა, ჯავზი და კარაქი. ავურიოთ და კიდევ 1-2 წუთი ვშუშოთ. ნადუღში ავურიოთ მარილი და გახეხილი პარმეზანი. ლაზანიას ფენა მოვათავსოთ ფორმაში, ზედ წავუსვათ ნადუღი, შემდეგ ზედ ისპანახი მოვათავსოთ. ასე გავაგრძელოთ ბოლომდე. პომიდორი დავჭრათ და ლაზანიას ბოლო ფენას ზემოდან მოვაყაროთ და 3 საათით დავდგათ, რომ ფენები დარბილდეს, შემდეგ შევდგათ  180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და ვაცხოთ40 წუთის განმავლობაში.
Category: რძის ნაწარმი | Views: 1057 | Added by: user | Tags: ispanaxisa da nadugis lazania
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​