16:13 ყველის ჩხირები | |
150 გ ფქვილი,
0.5 ჩ.კ. გამაფხვიერეებელი,
0.5 ჩ.კ. მარილი,
0.5 ჩ.კ. პაპრიკა,
0.5 ჭიქა რძე,
75 გ კარაქი,
100 გ ნებისმიერი მაგარი ყველი.
მომზადების წესი:
ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებულ კარაქში ავურიოთ წვრილ სახსხზე გახეხილი ყველი,
რძე, მარილი და პაპრიკა. შევაზილოთ ფქვილი და ცომი 30 წუთით მაცივარში დავდოთ. ცომი გავაბრტყელოთ თხლად, 10სმ X 1.5სმ-ის ზოლებად დავჭრათ, სპირალივით დავახვიოთ, ცხიმწასმულ
თუნუქის ფუეცელზე დავაწყოთ და 200 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში გამოვაცხოთ. | |
Category: რძის ნაწარმი | Views: 1260 | | |
Total comments: 0 | |