16:08
არაჟნის საწებელი
მასალად საჭიროა:
3 ცალი პამიდორი,
1 თავი ხახვი,
 150 მლ არაჟანი,
150 მლ პამიდვრის პასტა,
3-4 კბილი ნიორი,
1 კონა რეჰანი,
0,5 ჩ.კ. თავშავა (ორეგანო),
4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი,
მარილი,
შაქარი,
წითელიწიწაკა და შავი პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი:
პამიდორი დავმდუღროთ, გავაცალოთ კანი და დავჭყლიტოთ. ზეთში მოვშუშოთ წვრილად დაჭრილი
ხახვი და ნიორი, დავამატოთ პამიდორი და ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე. პამიდვრის პასტა შევურიოთ
არაჟანს და დავასხათ ტაფაში მოშუშლ ბოსტნეულს მარილთან, შაქართან და წიწაკასთან ერთად,
ამის შემდეგ დავახუროთ საფარებელი, დავუწიოთ ცეცხლი და ვშუშოთ 10-15 წუთი. ბოლოს საწებელს მოვაყაროთ
თავშავა, დაჭრილი რეჰანი და 2 წუთის შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
Category: რძის ნაწარმი | Views: 1116 | Added by: user | Tags: arajnis sawebeli
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​