21:10
თევზის ბუღლამა

1,5 კგ ორაგული,

4 კონა ტარხუნა,

1 პატარა კონა ოხრახუში,

1 კონა ქინძი,

1 კონა მწვანე ხახვი,

1 თავი ხახვი,

1 ჭიქა კანგაცლილი და დაჭყლეტილი პამიდორი,

1 კბილი ნიორი,

თეთრი მშრალი ღვინო,

მარილი,

 


 

თევზი გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და მსხვილად დაჭრილ მწვანე ხახვთან, ნიორთან და მწვანილთან ერთად ფენა- ფენა ჩავაწყოთ სქელძირიან ქვაბში ან ქოთანში. მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა, მოვასხათ პამიდორი, დავასხათ იმდენი ღვინო, რომ თევზი დაფაროს. შემდეგ ქვაბს დავახუროთ თავსახური. ქვაბი ცეცხლზე გავაჩეროთ საათნახევარი.

წითელი წიწაკა

 
Category: ხორცეულის კერძები | Views: 1387 | Added by: user | Tags: tevzis buglama, თევზის, ბუღლამა
Total comments: 0
icon" href="/favicon-1-.ico" type="image/x-icon">
avatar
​​