20:14 გამჭირვალე ბულიონი ძროხის ხორცისა და შაქრის ძვლისგან | |
![]() მასალად საჭიროა:
შაქრის ძვალი-500 გრამი,
ხორცი-500 გრამი,
სტაფილო და ხახვი-თითო ძირი,
ოხრახუშის ან ნიახურის ძირები,
მარილი - გემოვნების მიხედვით
მომზადების წესი: გამჭირვალე ბულიონის მოსამზადებლად ავიღოთ პირველი ხარისხის მჭლე ძროხის ხორცი და იმდენივე ძვალი. გავრეცხოთ ხორცი ცივ წყალში, ჩავდოთ საშუალო ზომის ქვაბში, დავასხათ ცივი წყალი იმდენი , რომ ხორცს ოდნავ ფარავდეს , დავახუროთ ქვაბს ხუფი და შევდგათ ცეცხლზე . როდესაც ჭყალი ადუღდება , მოვხადოთ ქაფი . ნახევარი საათის შემდეგ ჩავყაროთ თითო ძირი ხახვი წინასწარ მოვწვათ გაცხელებულ თაფაზე უცხიმოდ და ჩავუშვათ ბულიონში .
ბულიონის ხარსვის ხანგძლივობა - 2 საათს არ უნდა აღემატებოდეს . ამის შემდეგ ხორცი და ძვლები
ამოვიღოთ, ხორცი გამოვიყენოთ მეორე თავი კერძისათვის , ბულიონი კი გავწუროთ სუფთა საწურში.
| |
Category: წვნიანი კერძები | Views: 969 | |
Total comments: 0 | |