თუ სუპში ზედმეტი მარილი მოგივათ, ჩადეთ მასში გათლილი კარტოფილი. ის მარილს შეიწოვს. °
° ნუ შეინახავთ ციტრუსებსა და პომიდორს მაცივარში. დაბალი ტემპერატურა ცუდ გემოს მისცემს მათ °
°კვერცხის მოხარშვისას, თუ გინდათ რომ ის არ გაიბზაროს, ჩაყარეთ ცოტაოდენი მარილი°
°თუ სოუსი დაგეწვათ, გადაასხით ის სხვა ქვაბში და განაგრძეთ მომზადება. დაუმატეთ შაქარი ისე, რომ არ დატკბეს. ის მიმწვარის სუნს გააქრობს.°
°თუ ბრინჯმა მიიწვა, სუნის მოსაცილებლად ერთი ნაჭერი თეთრი პური დაადეთ ზემოდან°
°თუ პოპკორნის დამზადებას გადაწყვეტთ, ჩაალბეთ წყალში 10 წუთით. გააშრეთ და შემდეგ ჩვეულებრივად დაამზადეთ. ასე პოპკორნი უფრო "ფუმფულა" იქნება, და გაუხსნელი მარცვლებიც ცოტა დარჩება°
°კარტოფილი რომ არ გაიზარდოს ჩადეთ ტომარაში ვაშლი°
°ღვინის ნარჩენები შეგიძლიათ ყინულის ფორმებად გაყინოთ, შემდეგ კი სუპებსა და კერძებში დაამატოთ°
°ხორცის გაყინვისასგალღობისას დაასხით მას ძმარი. ამით ხორცი უფრო რბილი გახდება და თანაც მალე გალღვება°
°კარტოფილის ან მაკარონის მოხარშვის შემდეგ გაგრილებული წყალი დაასხით მცენარეებს. ეს ყვევილებისთვის სასარგებლოა°
°კბილის პასტა ვერცხლს შესანიშნავად წმინდავს.°
°თუ ხელი დაიწვი წაისვით მდოგვი. ის ტკივილს დააცხრობს. კარგია ძმარიც°
|